Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,303.08
-491.96
Ethereum
$3,556.51
-17.31
Litecoin
$102.56
+7.3
DigitalCash
$40.13
+1.69
Monero
$135.03
-2.11
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$34.78
+2.55
Dogecoin
$0.21
-0

İsviçre Bankası: UBS ve Credit Suisse’in İlgisi Açıkça Arttı .

0 500

İsviçre Bankası: UBS ve Credit Suisse’in İlgisi Açıkça Arttı.

İsviçre’nin çok uluslu yatırım bankası UBS’nin eski CEO’su Peter Wuffli kripto alanına yeni, denetimli oyuncuların gelişinin isim yapmış bankaların ilgisini çektiğini belirtti.

Wuffli söz konusu açıklamayı 23 Eylül’de yayınlanan Finews ile yaptığı made röportajda yaptı. 2008’de UBS CEO’su görevini bankanın mali kriz kayıpları giderek arttığı sırada bırakan Wuffli, kurum İsviçre hükümeti tarafından kurtarıldıktan bir ay sonra 10 milyon dolarlık ödemesinden feragat etti.

On yıldan uzun bir süre sonra eski bankacı, şimdi ise İsviçreli lisanslı kripto para bankası Sygnum’un yönetim kurulu üyesi olarak atanan Wuffli kripto sektörü ile ilgili şöyle bir gözlemde bulundu:

“Şu anda bir balon göremiyorum. Son ilk coin arzı ve Bitcoin balonundan ders çıkarmış, müşterilerin ihtiyaçlarına değinen daha ciddi bir iş planlaması ve çözümler görüyorum.”

Credit Suisse ile ilgili görsel sonucu

Eski bankalar yeni kripto sektörünü uzaktan inceliyor

Credit Suisse geçtiğimiz günlerde koşullu İsviçre bankacılı ve menkul kıymetler satıcısı lisansı aldı ve artık kripto saklama ve yasal para-kripto dönüşümleri dahil finansal hizmetleri sağlayan tam denetimli bir banka olmayı hedefliyor.

Wuffli röportaj sırasında şirketin dünya genelinde bankacılık lisansı için gerekli koşulları ”yalnızca beş gün içerisinde” sağlayan, dijital varlıklarda uzmanlaşmış tek lisanlı banka olduğunu belirtti. En önemli koşulların Kara Para Aklamayı Önleme ve Müşterini Tanı önlemlerinin olduğunu ekledi.

Wuffli, geleneksel finans sektörünün gelişen kripto varlık alanı ve sektörün gelişmelerine verdiği tepkiye gelince UBS ve Credit Suisse gibi büyük bankalar ile ilgili şöyle bir yorumda bulundu:

“Duyduğumuz kadarıyla ilgi, lisans verilmeye başladığından beri arttı. Banka yöneticileri orta kademedeki yöneticilere bunun başka bir gelip geçici fintech mi yoksa gerçekten değiştirici mi olduğunu soruyor.”

Wuffli şöyle ekledi: “Buna stratejik olarak dahil olmaları gerekli mi ve bu sistem ve zihniyet değişikliği bakımından ne ifade ediyor, bunu sorguluyorlar.”

Güncel İsviçre gelişmeleri

Önceki haberimizde belirtildiği gibi Sygnum’a verilen lisans, profesyonel yatırımcılar ve kurumsal müşteriler için bi dijital varlıklar platformu yaratmayı ve saklama ve varlık yönetimi hizmetleri sunmayı planlayan Seba Crypto AG’ye de verildi.

Geçtiğimiz hafta Credit Suisse İsviçre blockchain teknolojisi firması Taurus ile müşterilerine Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) saklama ve aracılık hizmeti sunmak için iş birliği yaptı.

Ağustos ayında İsviçre Finansal Piyasalar Denetleme Kurumu, kripto para borsalarını, cüzdan sağlayıcılarını ve alım satım platformlarını hedef alan, blockchain tabanlı ödemeler için yasal gereklilikler üzerine yeni bir kılavuz yayınladı.

Aynı ay özel İsviçre bankası Maerki Baumann, sektöre olan ilgisini açıkladığından beri gelecekteki blockchain tekliflerinden yararlanmak isteyen 400 yeni müşterinin akınına uğradığını belirtti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.