Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,669.18
+3302.77
Ethereum
$3,100.20
+114.84
Litecoin
$80.74
+0.06
DigitalCash
$29.52
+1.7
Monero
$118.00
+3.94
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.06
+0.68
Dogecoin
$0.15
+0.01

İspanyol banka avrupaya blockchain hizmeti sunuyor

0 304

İspanyol banka avrupaya blockchain hizmeti sunuyor .

İspanya merkezli CaixaBank, 3 Ocak itibarıyla blockchain destekli finans platformu We.trade’ı hizmet listesine ekledi. CaixaBank, müşterilerine blockchain teknolojisine erişim sağlayan Avrupa’daki ilk bankalardan biri haline geldi. 2017 yılında başlatılan We.trade, IBM’in blockchain teknolojisiyle desteklenen bir finans platformu konumunda. Platform; Avrupa’da yer alan UBS ve Societe Generale gibi 15 farklı finans kuruluşundan oluşan bir konsorsiyum tarafından geliştirildi. Sistem, işletmelere finansal bilgileri doğrulamak için dijital ve güvenilir bir platform sağlamak için çalışıyor. We.trade’nin açık API mimarisi sayesinde, platformu kullanan Avrupa’daki 400 lojistik şirketinin gönderilen ürünleri izlemesini sağlıyor.

We.trade, işlem sürecini hem tedarikçiler hem de alıcılar cephesinden tek platform üzerinde kolaylaştırmak için blockchain kullanıyor. We.trade, alım satım işlemlerinde karşılaşılacak riskleri önlemek ve küreselleşme olanaklarını artıracak finansman çözümleri sunmak için akıllı sözleşmeler kullanıyor. İspanya’nın önde gelen bankalarından CaixaBank, Ekim 2018’de We.trade konsorsiyumuna katılmasıyla birlikte, işlemlerin küresel ölçekte daha izlenebilir ve güvenli hale getirilmesi amacıyla 15,8 milyon müşterisine We.trade’ye erişim olanağı da sağlamaya başladı.

Şirketin güncel basın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

“Hizmet, özellikle işlemlerin şeffaflığını artırarak gerçek zamanlı olarak izlenmesini sağlar. Yalnızca üye bankalar tarafından doğrulanan ve yetki sahibi müşteriler tarafından erişilebilen bir platform olduğundan, işlemlerin güvenlik ve gizlilik seviyesi çok yüksektir.”

IBM ayrıca, yayımladığı blog yazısında, küçük ve orta ölçekli işletmelere ticaret finansmanına erişim izni vermek için We.trade ağının çalıştığına da dikkat çekti. Böylece şirketlerin işlerini büyütmelerine, yeni pazarlara açılmalarına ve yeni ticaret ortaklıkları kurmalarına izin veriliyor. IBM, We.trade’ın her bankanın yer aldığı ülke düzenlemelerine ve Avrupa Birliği gereklilikleriyle uyumlu olduğunu belirtiyor. We.trade ayrıca, AB Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) de dahil olmak üzere küresel düzenleyici gereklilikler bağlamında ve üye bankaların her birinin bireysel gereklilikleri dahilinde faaliyet gösteriyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.