Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,720.97
+312.97
Ethereum
$3,257.16
+80.6
Litecoin
$86.66
+2.04
DigitalCash
$31.75
+0.35
Monero
$121.65
-0.44
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.11
+0.1
Dogecoin
$0.16
0

İki dev blockchain şirketinden token geliştirme platformu

0 341

İki dev blockchain şirketinden token geliştirme platformu .

Activate, 11 Şubat tarihinde yaptığı basın açıklamasında, Skale Network üzerinde açılışa özel  tokenini piyasayaPlatform, Ekim 2019’da duyuruldu ve özellikle yeni projelerin için geliştirilme aşamasında benimsenmesi için oluşturuldu. Açılış döneminde ilk proje ortağı ve projesi, Ethereum tabanlı akıllı sözleşme platformu olan Skale Network oldu. Activate; CoinList ve Binance Launchpad gibi ilk token arzı (ICO) platformlarıyla birçok benzer özelliği paylaşıyor.Lansman dönemi hakkında daha fazla bilgi edinmek için Activate ve Skale projelerinin arkasındaki ekiple konuştu.

ConsenSys’in token mimarisinin arkasındaki isim Ejaaz Ahamadeen, Activate’in işlevlerini şöyle sıraladı:

“Activate, herkesin merkezi olmayan ağlara katılmasına izin veren bir platformdur. Bu ifade içinde tüm aşamalar yer alıyor. Ve bunu sağlamanın en iyi yolu da, utility token satışı, yönetimi veya kullanımı olmak üzere tüm program boyunca uygun araçlar sunmaktır.”

Projelerin ağlarına katılmakla ilgilenen kullanıcılardan para toplamasına izin vermesine rağmen, bu durum programın asıl işlevi değil. Activate, yeni oluşturulan tokenleri ağda hemen kullanılabilir hale getirmeye odaklanıyor. ConsenSys Codefi Strateji Lideri Mara Schmiedt şöyle diyor:

“Activate ile yapmayı planladığımız şey, lansman ortaklarımıza token dağıtım olanağı sunmak. Daha sonra ise token sahiplerinin ağ üzerinde hemen aktif hale gelmelerini mümkün kılmak.”

Kullanımın kanıtlanması

Tokenlerin kullanılabiliyor olması illa kullanılacakları anlamına gelmez. Kitle satışları yapılırken katılımcıların, proje topluluğunun aktif üyeleri olmaları için teşvik etmek genellikle zor bir görevdir ve çoğu sadece paraya odaklanılır. Bu nedenle Activate, Kullanım Kanıtı (Proof of Use) adlı bir sisteme sahip. 2017’de, tokenlerin uygun bir şekilde dağıtılması için bir platform oluşturmayı amaçlayan ConsenSys’in Brooklyn Projesi’nin bir parçası olarak geliştirildi.

Schmiedt, sistem üzerinde daha ayrıntılı bilgi verdi:

“Kullanım Kanıtı, token alan herhangi bir kullanıcının, bu tokenleri kullanma niyetini göstermesini sağlayan programlanabilir bir mekanizmadır. Bunun anlamı, başka amaçlarla kullanabilmek için tokenleri sistem içinde belirli bir süre kullanmak zorunda olmanızdır.”

Buradaki “kullanım” tanımı her proje için farklı. Skale örneğinde, token alıcılarının varlıklarının yüzde 50’sini en az 90 gün boyunca ağ içinde tutmaları gerekiyor.

Bu şartı yerine getirmek için kullanıcıları nasıl teşvik edecekleri konusunda Schmiedt şunları söylüyor:

“Bizim için önemli olan, tokenleri alanların, protokol işlevlerini kullanma niyetlerini göstermeleri ve ağa katkıda bulunmak istediklerini belli etmeleri yeterlidir.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.