Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,493.39
-2264.71
Ethereum
$3,161.10
-78.68
Litecoin
$83.46
-2.39
DigitalCash
$30.23
-1.19
Monero
$118.87
-2.79
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.38
-1.91
Dogecoin
$0.15
-0.01

Boeing 1 Milyar Dolarlık Yedek Parça Takibini Blockchain ile Yapacak

0 268

Boeing 1 Milyar Dolarlık Yedek Parça Takibini Blockchain ile Yapacak .

Havacılık devleri Boeing ve Honeywell, havacılık yedek parçalarını dağıtık defter teknolojisiyle takip etmek üzere el sıkıştı. Boeing, 1 milyar dolarlık uçak parçasını izlemek ve satmak için çok uluslu holding Honeywell’in GoDirect platformu üzerinden blockchain teknolojisini kullanacak. İki firma arasında gerçekleşen ortaklık Arizona’da düzenlenen Hyperledger Global Forum 2020’de açıklandı. Honeywell Genel Müdürü Lisa Butters, ilk parçaların geçen hafta sonu GoDirect Trade uygulamasına yüklendiğini belirtti. Havacılık sektöründe geleneksel olarak her bir parçaya, orijinal üreticilerine ve mevcut güvenlik standartlarına ilişkin kağıt sertifika ağına güveniliyor. Havacılık parçalarında sahte ürün endişeleri nedeniyle çevrim içi piyasa gelişmediğinden, fiziksel belge yöntemi tercih ediliyor.

GoDirect Trade, havacılık parçaları sektörünü dijital ticarete açmayı hedefliyor. Butters, 14 milyar dolarlık pazarın sadece yüzde 3’ünün çevrim içi olduğunu tahmin ettiğini söyledi. Havacılık parçaları, kullanımdan kaldırılmadan önce dört kez yeniden satılır ve dağıtık defter teknolojisi de ilgili belgelerin gerçekliğini doğrulanmasını sağlar.

Kurumlar için izinli ve açık blockchain’ler

Honeywell’in GoDirect platformu, Hyperledger Fabric’in açık kaynak kodunun, iki yıldan kısa bir süre önce özelleştirilmiş bir sürümünü kullanıyor.

Butters, GoDirect Trade’in ilk yılında 7 milyon dolarlık satış gerçekleştirdiğini ve yıl sonuna kadar üç kattan fazla artacağına inandığını belirtiyor. 2.400 şirketi temsil eden yaklaşık 6.500 kayıtlı GoDirect kullanıcısı bulunuyor.

“GoDirect Trade, Hyperledger Fabric üzerinde çalışıyor. İzin tabanlı ağa karşı gelenler ve merkezi olmayan yapıyı engellediğini düşünenler şunu bilmeliler ki, bu düşünce yapısı kurumsal blockchain hayalini sekteye uğratır. Fortune 500 şirketlerini [açık] blockchain ağlarına katılmasının ve izni olmayan kullanıcıların verilere ulaşmasının bir yolu yoktur. İşletmelerin faaliyet göstermesi için bazı kısıtlamalara ihtiyaç duyarlar.”

4 Mart’ta Ernst & Young, Microsoft ve ConsenSys, işletmeler için tasarlanan Ethereum blockchain ağı üzerinde akıllı sözleşme ve tokenizasyon platformu içeren açık kaynaklı Baseline protokolünün başlatıldığını duyurdu. Platformun kodu, belirlenen geliştiricilere sunuldu ve bu ayın sonlarında halka açık bir açılış yapılması bekleniyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.