Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$60,862.84
-806.3
Ethereum
$2,931.45
-79.37
Litecoin
$77.89
-2.69
DigitalCash
$27.64
-0.36
Monero
$111.68
-6.21
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$24.84
-0.84
Dogecoin
$0.14
-0.01

Blockchain teknolojisi Corona virüs tedavisine yardımcı olabilir

0 475

Blockchain teknolojisi Corona virüs tedavisine yardımcı olabilir .

Hong Kong Üniversitesi’nde bir öğretim görevlisi, blockchain ve yapay zeka güdümlü teknolojilerin Wuhan virüsü salgınıyla mücadelede uygulanması gerektiğini ileri sürdü. Hong Kong Üniversitesi hukuk mastırı (uyumluluk ve düzenleme) programı yöneticisi Syren Johnstone, 5 Şubat tarihli blog gönderisinde teknoloji sektörünün Wuhan virüsü salgınıyla ilgilenmesi gerektiğini ileri sürdü.

Johnstone açıklamasına hayır kuruluşlarının, Pekin’in kurumsal ve siyasi tercihleri nedeniyle bağışları krizle mücadeleye etkili bir şekilde aktaramadığını belirterek başladı. Çin hükümeti, mevcut durumda tüm bağışları hükümet destekli beş hayır kuruluşu ile aktarıyor. Johnstone, hükümetin bu adımının Çin’i 2016 yılından öncesine, yani ülkenin özel hayır kuruluşlarının oluşturulmasına izin vermesinden öncesine götürdüğünü ileri sürdü. Johnstone, şöyle devam etti:

“Hükümet, devlet destekli bu beş kuruluşun mevcut krizi yönetmeye uygun olduğunu söylüyor. Tarihsel ve güncel veriler, bu kuruluşların ana yükümlülüklerini yerine getirmekte zorlandığına işaret ediyor.”

Johnstone, Pekin’in merkeziyetçi yaklaşımının sorunu daha da kötüleştirdiğini ve devlet güdümlü bir yaklaşım yerine teknoloji sektörünün çözüm sunması gerektiğini belirtti. Alibaba, SF Express ve Apple gibi şirketler tarafından yaygın olarak kullanılan blockchain ve yapay zeka teknolojileri, hayır kuruluşları tarafından da kullanılabilir. Blockchain, ister nakit ister eşya yardımı olsun, tüm bağışların şeffaf bir kaydını sunabilir ve bu bağışları takip edebilir. Johnstone, blockchain teknolojisi ile yanlış yönetim ihtimalinin büyük ölçüde azaltılabileceğini ve kamu güveninin artırılabileceğini ileri sürdü.

Jonhstone, açıklamasında devlet başkanı Xi Jinping’in söz konusu teknolojiyi teşvik eden konuşmasına da değinerek dünya genelinde teknoloji şirketlerinin Çin’deki sektör ile birlikte çalışması gerektiğini belirtti. Johstone, özellikle de yapay zekanın iş birlikçi bir çalışma ortamına ihtiyaç duyduğuna vurgu yaptı.

Blockchain bağış girişimleri

Kripto para borsası Binance, 2018 yılında blockchain tabanlı bağış platformunu duyurdu. Platform, o zamandan beri Doğu Uganda’da yaşanan sel ve heyelan felaketinin mağdurlarına yardım etmek için, Malta ve Gozo’daki ölümcül hastalar ve dezavantajlı çocuklar için başlatılan yardım kampanyasında ve Avustralya’da geçtiğimiz günlerde yaşanan orman yangılarıyla mücadeleye katkıda bulunmak için kullanıldı. Kızıl Haç da, yardım gönderimini geliştirmek ve yerel ekonomileri büyütmek için blockchain tabanlı para planı kullanmaya başladı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.