Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,526.08
+262.14
Ethereum
$3,158.55
+19.45
Litecoin
$83.87
+0.67
DigitalCash
$30.51
+0.47
Monero
$119.50
+0.75
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.47
+0.1
Dogecoin
$0.15
0

António Guterres : Birleşmiş milletler blockchain’i kabul etmeli

0 292

António Guterres : Birleşmiş milletler blockchain’i kabul etmeli .

Birleşmiş Milletler ( BM ) genel sekreteri António Guterres örgütün blockchain teknolojisini benimsemesi gerektiğini söyledi . 28 Aralık Forbes raporuna göre Guterres, blockchain’in BM tarafından kullanılan teknolojiler arasında olması gerektiğine inanıyor.  Birleşmiş Milletler’in dijital çağdaki görevimizi daha iyi yerine getirebilmesi için, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşılmasını hızlandırmaya yardımcı olabilecek blockchain gibi teknolojileri benimsememiz gerekiyor ” dedi. Bu, Guterres’in ilk kez blockchain teknolojisinin potansiyelinden bahsetmedi. O zaman açıkça Blockchain teknolojisini gündeme getiren bir Dijital İşbirliği Üst Düzey Paneli yarattı. Eylül 2018 yılında da konuştu sorunu azaltmaya yardımcı olabilir özellikle blockchain nasıl devletler arasında ve kural tabanlı küresel düzende ulusal kurumların, güven azaldı ve nasıl teknolojileri ait. Yine de, kripto para birimleri hakkında daha az olumlu konuştu:

“Organize suç ağları, karanlık web üzerinde gizleniyor, şifrelemeden ve anonim kripto para ödemelerinden insanlarda ve yasadışı mallarda trafiğe kadar kazanç sağlıyor.”

Benzer şekilde, Ağustos ayı sonlarında Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi Küresel Siber Suç Programı’nın başkanı Neil Wals , kripto para aklama ile mücadeleyi önemli ölçüde zorlaştırdığı konusunda uyardı .

Birleşmiş Milletler ve blockchain

Guterres dijital işbirliği programını oluşturduğundan beri Birleşmiş Milletler tarafında blockchain kullanımı önemli bir büyüme kaydetti.  BM, Hong Kong’daki göçmen işçilerin bu ayın başlarında bir blockchain finansal hizmetler firması ile sömürülmesini önlemeyi amaçlayan bir blockchain aracı başlattı. Temmuz raporlarına göre , BM ayrıca Afganistan’da sürdürülebilir kentsel kalkınma için blockchain çözümleri üzerinde çalışıyor.  Son olarak, Nisan ayında Birleşmiş Milletler havacılık ajansının başkanı, blockchain teknolojisinin küresel havacılık sistemleri arasında muazzam faydalar sağlayabileceğini söyledi .

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.