Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
+599.21
Ethereum
+2.98
Litecoin
+0.67
DigitalCash
+0.89
Monero
+1.88
Nxt
0
Ethereum Classic
+0.6
Dogecoin
+0.02

Abd Ordusundan blokzinciri tabanlı gizli mesajlaşma hamlesi

0 274

Abd Ordusundan blokzinciri tabanlı gizli mesajlaşma hamlesi .

ABD Deniz Kuvvetleri bünyesindeki Kaliforniya merkezli bir araştırma grubu olan Naval Air Warfare Center (Donanma Hava Harp Merkezi), güvenli mesajlaşma platformu oluşturmak üzere blockchain girişimi Simba Chain ile 10 milyon dolara anlaştı. 6 Şubat’ta yayımlanan basın açıklamasına göre donanma araştırma grubu, Savunma Bakanlığı’nın blockchain üzerine inşa edilen iletişim ve işlem altyapısı için güvenli bir yol kurmak üzere Simba Chain’i kurdu. Deniz Hava Harp Merkezi, küçük işletmeler üzerinden inovasyon araştırmalarının (Small Business Innovation Research – SBIR) yapılması üzerine oluşturulan bütçesinden, Simba Chain’e 9,5 milyon dolar destek verdi. Beş yılyıl bir anlaşma imzalandı. Neidig, bu haberin son gelişme olmayacağını söyleyerek, “Bu anlaşma, daha imzalanacak birçok sözleşmenin ilki” dedi. “Yeni anlaşmaları ilkbaharda açıklayacağız” diye ekledi.

Simba Chain, ABD’nin askeri çalışmalarına yabancı bir isim değil. Girişim, Ağustos 2019’da ABD Hava Kuvvetleri için blockchain tabanlı bir tedarik zinciri çözümü oluşturmaya başlamıştı. Basın açıklamasında, eski bir SBIR sözleşmesinin parçası olarak Simba Chain, mevcut Savunma Bakanlığı platformunda çalıştı ve blockchain tabanlı iletişim sistemini inşa etti. Altyapı üzerinde testler yaptı. Bu üçüncü aşama ise çözümün tam dağıtımını hedefliyor.

Lojistik mevzuları

Microsoft Azure bulut platformu kullanılarak oluşturulan iletişim platformu, kara ve su operasyonları için geçerli olmakla beraber güvenli veri alışverişine de olanak tanıyor. Neidig, “Bu sadece SIMBA ve ortaklarımız için değil, aynı zamanda Savunma Bakanlığı için de uygun olan, değiştirilemez ve reddedilemez biçimde hassas, görev açısından kritik operasyonlar yürütmek için uygun bir çözüm. Tüm hedefleri karşılayan, ‘kurşun geçirmez’ platform sunmayı planlıyoruz.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.