Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,245.01
+550.14
Ethereum
$3,562.26
+47.89
Litecoin
$94.18
-1.61
DigitalCash
$38.84
+0.84
Monero
$136.71
-0.99
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.28
+0.16
Dogecoin
$0.21
+0.02

Yatırımcılar, Bitcoin (BTC) Yerine Yeni Projelere Yöneliyor

0 410

Kripto para piyasaları Nisan ayında keskin bir düşüş gördü ve birçok kilit token 2022’nin zirve noktalarından düştü. Kripto paraların toplam market değeriyse yaklaşık 400 milyar dolar düşüş yaşadı.

Yaşanan düşüşler, artan enflasyon korkularına, ekonomik büyümedeki yavaşlamaya ve son iki yılın düşük faiz oranlarının sona ermesine bağlanabilir. Büyük kayıplar kripto piyasasıyla sınırlı kalmadı, hisseler de önemli düşüşler yaşadı. S&P 500 endeksi Nisan ayında neredeyse %9 düştü. Ancak Bitcoin ve Ethereum gibi büyük tokenler ay boyunca yaklaşık %18 düşerken, tüccarlar daha küçük tokenleri satın almayı sıcak buluyorlar. Yeni isimler ApeCoin (APE) ve STEPN (GMT), en iyi 100 kripto para biriminde dikkate değer isimler oldu.

STEPN ve APE Nisan Ayında Bitcoin’i Geride Bıraktı

Solana merkezli STEPN, girişimciler ve ASIC ayakkabı üreticilerinin yeni bir ittifakını memnuniyetle karşılarken, Nisan ayında %90’dan fazla daha verimli oldu. Token, yakın zamanda ana borsalar olan Binance ve Coinbase’e de eklendi. Ayrıca, NFT OpenSea pazarı, projenin önemli bir parçası olan STEPN NFT spor ayakkabı desteğini de ekledi.

ApeCoin’in karlarının çoğu, Yuga Labs’in yaratıcısı Otherside’ın yakında çıkacak bir meta versiyonunun piyasaya sürülmesiyle ilgili yaygın spekülasyonlar arasında son iki hafta içinde geldi. Token değeri son iki haftada neredeyse iki katına çıkarak Nisan ayında %65’i aştı.

Otherside, bugün 21:00 EST’de sanal arazi satışına başladı ve alan başına 305 ApecCoin’lik bir fiyat belirlendi. Token talebi o kadar yüksek ki Binance arz krizi nedeniyle token ödünç vermeyi durdurdu. Bu ikisine ek olarak, Monero (XMR), Frax Share (FXS) ve Kava, Nisan ayında olumlu işlem gören diğer tokenlerden bazılarıydı. İlk 100 kripto para birimindeki diğer tokenlerin çoğuysa düşüş yaşamaktan kaçamadı.  Ancak Nisan ayında en kötü performansı WAVES protokolü kaydetti. WAVES fiyatlarındaki yapay bir artışla ilgili endişeler, tokenin rekor seviyeden neredeyse %74 düşmesine neden oldu. Token şimdi güçlenirken, Waves projesinin geleceği belirsizliğini koruyor.

Cardano (ADA), Nisan ayında en iyi 10 kripto para biriminin en kötüsünü yaptı ve yatırımcılar blok zincirinin uzun vadeli beklentilerinden korktuğu için değerlerinin üçte birini kaybetti.

Axie Infinity (AXS), bünyesindeki bir projeden 600 milyon dolar çaldırdıktan sonra %50 değer kaybetti. Ronin platformuna yapılan saldırının şimdiye kadarki en büyük kripto hack olduğu biliniyor.

Brezilya Senatosu, Kripto Para Yasa Tasarısını Onayladı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.