Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,315.85
+311.65
Ethereum
$3,134.59
-0.91
Litecoin
$85.39
+1.66
DigitalCash
$30.31
+0.44
Monero
$120.42
+0.58
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.68
+0.42
Dogecoin
$0.15
-0

Bitcoin ve Altcoin’ler Altın’ın Yerine Geçebilir

0 467

Bitcoin ve Altcoin’ler Altın’ın Yerine Geçebilir

Singapur Bankası (BOS) tarafından yayınlanan yeni araştırma notu, kripto para birimlerinin; Bitcoin ve altcoin’lerin, bir değer deposu olarak altının yerini alma olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte not, bu tür dijital para birimlerinin çekicilikleri arttıkça fiat para birimlerinin yerini almasının olası olmadığını söylüyor.

Bitcoin ve altcoin’ler “verimsiz bir değişim aracı”

Araştırma notuna göre, varlıkları “verimsiz bir değişim aracı” yapan şey volatilite. Bu verimsizlik, kripto para birimlerini uygun olmayan bir değişim aracı haline getiriyor. Yine de, yerel bir raporda açıklandığı gibi kripto para birimleri “güven, volatilite, düzenleyici kabul ve itibar riskleri” gibi önemli engellerin üstesinden gelebilirlerse, daha iyi bir şansa sahip olurlar. Bu engellerin üstesinden gelindiğinde, bu tür “dijital para birimleri potansiyel bir güvenli liman varlıkları olarak ve varlık çeşitlendirmesi için yatırımcı portföylerinde de kullanılabilir.”

Bu sırada aynı rapor, yatırımcıların “ dijital para birimlerini güvenli bir şekilde tutabilmek için güvenilir kurumlara ihtiyaç duyduklarını açıklayan BOS baş ekonomisti Monsoor Mohi-uddin’den alıntı yapıyor. Bunun üzerine ekonomist, “volatiliteyi yönetilebilir seviyeye düşürmek için likiditenin önemli ölçüde iyileştirilmesi gerektiğini” söylüyor.

Geçen yıl Bitcoin’in değeri %300’den fazla artmış olsa da, yıl boyunca geniş fiyat dalgalanmaları yaşandı. Bir noktada, öncü kripto para birimi Bitcoin fiyatı Kara Perşembe olarak da bilinen bir tarihte bir günde %30’dan fazla düştü. Bu fiyat düşüşünü bir örnek olarak kullanan Mohi-uddin, kripto varlığının aslında “karşı döngüsel bir güvenli liman olarak ticaret yapmaktan ziyade hisse senetleri ve diğer risk varlıklarıyla ilişkili olduğu” sonucuna varıyor.

Ekonomistin değerlendirmesine göre bu, kripto varlığının “Mart 2020’de, salgının başlangıcında olduğu gibi, bir piyasa erimesi sırasında yatırımcılar tarafından büyük olasılıkla terk edileceği” anlamına geliyor.

Kurumsal yatırımcılar ve likidite

Bu sırada BOS, daha büyük yatırımcıların kripto para piyasalarına artan katılımın likidite sorununu çözmenin bir yolu olabileceğini öne sürüyor:

“BİREYSEL ALICILARDAN VEYA RİSKTEN KORUNMA FONLARINDAN DAHA UZUN VADELİ YATIRIM ARAYAN VARLIK YÖNETİCİLERİ GİBİ KURUMSAL YATIRIMCILARIN ARTAN KATILIMI; LİKİDİTEYİ ARTIRMAYA, VOLATİLİTEYİ AZALTMAYA YARDIMCI OLABİLİR. FİYAT HAREKETİNİN SPEKÜLASYONDAN ÇOK, TEMELLER TARAFINDAN YÖNLENDİRİLMESİNE NEDEN OLABİLİR.”

Dijital para birimlerinin fiat paraya alternatif olarak potansiyel işlevi ile ilgili olarak BOS araştırma botu itibar riskini bir engel olarak buluyor. Dahası Mohi-uddin, hükümetlerin “potansiyel olarak ulusal para birimlerinin yerini alabilecek” bir teknolojiyi benimseme konusundaki isteksizliklerini gösterdiklerini savunuyor. Buna ek olarak, hükümetlerin “politika yapıcıların ekonomik krizler sırasında para basma faaliyetini” kısıtlayan teknolojileri hoş görmeyebileceğini söylüyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.