Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,452.22
-602.84
Ethereum
$3,217.79
+19.39
Litecoin
$84.98
-1.05
DigitalCash
$31.31
-0.45
Monero
$121.68
-0.64
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.25
-0.25
Dogecoin
$0.16
-0

Altın Fiyatında Traderlar Bu Gelişmelere Odaklandı

0 706

Altın Fiyatında Traderlar Bu Gelişmelere Odaklandı.

Ünlü analist Jim Wyckoff bugün köşesinden altın fiyatında yaşanabilecek önemli gelişmeleri yorumladı. Wyckoff’un değerlendirmeleri şu şekilde yer alıyor.

Altın ve gümüş vadeli işlem fiyatları yine ılımlı bir şekilde yükseldi. Altın Salı günü öğle vakti ABD işlemlerinde günlük en yüksek seviyesine yaklaştı. Beklenen ve çok belirsiz olan ABD seçim günü yaklaşırken, metaller için daha güvenli liman talebi öne çıkıyor.

Bugün keskin bir şekilde zayıflayan ABD doları endeksi, değerli metal piyasası boğaları lehine çalışıyor. Aralık ayı altın vadeli işlemleri 17.90 $ artışla 1.910.40 $ ve Aralık Comex gümüş vadeli işlemleri ise 0.282 $ artışla 24.315 $ / ons oldu.

Altın ve Piyasalar Ne Durumda?

Bugün muhtemelen ABD tarihindeki en çekişmeli ABD başkanlık seçimleri, acı bir şekilde bölünmüş bir ulusta yaklaşıyor. Bu hafta şu ana kadar hisse senedi ve finans piyasaları ciddi bir riskten kaçınma göstermiyor.

Altın bir miktar güvenli liman talebi görüyor. Aday Joe Biden, çoğu ankette Başkan Donald Trump’a karşı önemli bir üstünlüğe sahip. Ancak, 2016’daki son ABD başkanlık seçimlerinde anketlerin yanlış çıktığını unutmayalım.

Bazı şehirlerdeki bazı işletmeler, seçimlerden sonra iç karışıklık çıkması durumunda dükkanlarını daha şimdiden korumaya alıyorlar. Seçim sonuçları ve Amerikan halkının ve hatta ABD hükümetinin oylama sonuçlarının ardından nasıl tepki vereceği konusunda pek çok belirsizlik var. Piyasanın şu anda çok sakin görünmesi ve çok fazla riskten kaçınma sergilememesi gerçekten de çok şaşırtıcı.

Piyasalardaki Önemli Gelişmeler

İkinci büyük piyasa unsuru ise salgın. Covid-19 vakaları, İngiltere ve Fransa’nın birçok işletmeyi kapatmasıyla ABD ve Avrupa’da artmaya devam ediyor. ABD Covid-19 vakaları günlük rekorları kırıyor ve bazı sağlık uzmanları ABD’nin “karanlık bir kış” yaşayacağını söylüyor.

Aynı zamanda bu hafta, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) Çarşamba gününden itibaren toplanacağı ve Perşembe günü ABD para politikası hakkında bir açıklama yayınlayacağı bir hafta olacak.

Fed Başkanı Powell, Perşembe günü öğleden sonra bir basın toplantısı düzenleyecek. ABD para politikasında büyük bir değişiklik beklenmiyor. Ancak piyasa, Fed’in gelecekteki eylemleri hakkında rehberlik arayacak.

Cuma günü, Çalışma Bakanlığı tarafından Ekim ayı için ABD istihdam durumu raporu açıklanacak. Temel tarım dışı işşiz sayısının 530.000 artması öngörülüyor ve işsizlik oranı Eylül’de görülen % 7,9 oranına karşı % 7,7 olarak görülüyor.

Bugün önemli dış piyasalarda, ABD doları endeksinin sağlam bir şekilde düştüğü göülüyor. Ayılar, doların genel olarak kısa vadeli teknik kontrolünde kalmaya devam ediyor. Nymex ham petrol fiyatları bugün daha yüksek ve şu anda varil başına 37,80 $ civarında işlem görüyor. Ham petrol, Pazartesi günü beş ayın en düşük seviyesini gördükten sonra güçlü bir toparlanma görüyor. Gösterge ABD 10 yıllık Hazine bonosunun getirisi bugün % 0,88 şeklinde,

Altın Fiyatları

Live 24 hours gold chart [Kitco Inc.]

Teknik olarak, Aralık ayı altın vadeli işlem boğaları genel olarak kısa vadeli teknik avantaja sahip ve bu hafta ivme kazandı.

Boğaların bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, Aralık vadeli işlemlerinde Ekim ayının yüksek seviyesi olan 1.939.40 $’lık sağlam direncin üzerinde bir kapanış yapmak. Ayıların bir sonraki kısa vadeli aşağı yönlü fiyat hedefi, vadeli işlem fiyatlarını Eylül aynın düşük seviyesi olan1.851.00 $’lık sağlam teknik desteğin altına itmek.

İlk direnç, geçen haftanın yüksek seviyesi olan 1.913,80 $’da ve ardından 1.925.00 $’da görüldü. İlk destek bugünün en düşük seviyesi olan 1.887,60 $’da ve ardından bu haftanın en düşük seviyesi 1.873.30 $’da görüldü. Wyckoff’un Piyasa Değerlendirmesi: 6.5

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.