Ticaret hacmi ve kullanıcıları tarafından dünyanın önde gelen şifreleme para birimi değişimi Binance, bugün Latin Amerika için fiat kapısının açıldığını duyurdu. Duyuru, Latin Amerika’nın Uruguay kentinde düzenlenen Latin Amerika için büyük bir şifreleme etkinliği olan laBitConf sırasında yapıldı. Latamex adlı yeni platform, Binance Fiat Gateway altında çalışacak ve Binance’in Latin Amerikalı kullanıcılarının, Latin Amerika’nın dijital varlık tasfiye ağı olan Settle Network ile doğrudan kripto para birimi satın almalarına izin verecek .

Yeni platform başlangıçta Arjantin ve Brezilya’da piyasaya sürülerek, Arjantinli Peso ve Brezilya gerçeklerini kullanarak doğrudan kripto para birimleri satın alınacak. Kullanıcılar Bitcoin ( BTC ), Binance Coin ( BNB ), Ether ( ETH ) ve Binance’in stablecoin Binance USD (BUSD) satın alabilecekler. Binance CEO’su Changpeng Zhao şunları söyledi:

“Latin Amerika’da, özellikle finansal erişim için kripto para birimleri için güçlü bir ihtiyaç var. Latin Amerika nüfusunun yaklaşık yüzde 50’si bankalaşmayan ve Latamex, kullanıcılarımızın taleplerine ve mevcut piyasa ortamına cevap veriyor. Settle Network ile çalışmak bize izin veriyor.” Latin Amerika tüccarları için fiat ve kripto arasındaki boşluğu hemen kapattı Latin Amerika’daki kripto para biriminin daha geniş erişilebilirliğini sağlamak için ana ortağımız Settle Network ile inşa etmeye devam ediyoruz ve gelecekte bölgedeki ek yerel fiat para birimlerini destekleyeceğiz. ” 

Settle Network’un CEO’su ve CEO’su Pablo Orlando, “Latin Amerika, blockchain ve kripto paranın benimsenmesi için en büyük ihtiyaç ve kullanım örneklerinden birini ortaya koydu,” dedi. “Binance ile ortaklık, Latin Amerikalı kullanıcılar için fiat kapıları açmamıza ve Bölgede finansal özgürlük sağlamak için daha büyük bir kabullenme. ” CZ, “Fiat ağ geçitleri inşa etmek, ekosistemi büyütmek, benimsemeyi arttırmak ve daha fazla kullanıcıya kripto sunmak için şimdi ihtiyacımız olan şey” dedi.