Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$60,075.76
-2890.32
Ethereum
$2,961.80
-222.71
Litecoin
$78.37
-4.36
DigitalCash
$27.46
-1.68
Monero
$119.31
-5.48
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.08
-2.1
Dogecoin
$0.13
-0.01

Xi Jinping’den Blockchain’e Yeşil Işık

0 324

Xi Jinping’den Blockchain’e Yeşil Işık

Çin devlet başkanı Xi Jinping, ülkenin blockchain teknolojilerini benimsemesi gerektiğini belirtti. Xi söz konusu açıklamayı, 24 Ekim’de düzenlenen trendler ile ilgili Politbüro Komitesi toplantısında yaptı.

Blockchain yaygınlığı inovasyonu teşvik ediyor

Xi, entegre teknolojilerinin uygulanmasının, teknolojik inovasyonu ve değişen sektörleri teşvik etmede önemli bir rol oynadığına vurgu yaptı. Xi, komiteye şöyle bir açıklamada bulundu:

“Blockchain’i, temel teknolojilerin bağımsız inovasyonunda önemli bir dönüm noktası olarak görmeliyiz. Ana yolları belirlemeli, yatırımları artırmalı, bazı anahtar teknolojilere odaklanmalı ve sektörel inovasyonun geliştirilmesini hızlandırmalıyız.”

Bitcoin değil, blockchain

Artık Yaygın olan  için çağrı yaparken, ülkede bir süredir kripto paralara karşı bir tutum izleniyor. Yetkilier 2017 yılında ilk olarak ICOları, hemen ardından ise kripto para borsalarını yasakladı.

En az bir hükümet kurumunun ise kripto para madenciliğini yasaklamayı değerlendirdiği söyleniyor.

Dijital para yarışları

Çin hükümetinin sorun etmediği tek kripto para birimi, merkez bankası dijital parası (CBDC) gibi gözüküyor. Dijital paranın, geçtiğimiz yaz çıkan haberlerde piyasaya sürülme tarihinin yakın olduğu belirtilmesine rağmen, Çin Merkez Bankası yetkilileri belirli bir tarih olmadığını açıkladı.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ise, ABDli kanun yapıcıları Libra projesi konusunda ikna etmek için, Çin’in dijital para alanındaki üstünlüğünün tehdit oluşturduğuna gönderme yaptı.

“Çin, benzer bir fikri piyasaya sürme yolunda hızla ilerliyor. Amerika bugün dünya lideri olduğu için, inovasyon yapmasak bile bu durumun devam edeceğini varsayarak hiçbir şey yapmadan bekleyemeyiz.” diye belirtti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.