Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,523.96
+987.44
Ethereum
$3,175.93
-25.2
Litecoin
$83.17
-0.55
DigitalCash
$29.29
+0.16
Monero
$126.88
+1.16
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.42
-0.21
Dogecoin
$0.14
-0

Güney Kore’de Üç Upbit Çalışanı Manipülasyonla Suçlanıyor

0 438

Güney Kore‘de kripto para borsalarından Upbit çalışanı üç kişi hakkında “manipülasyon” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Güney Kore’nin en büyük kripto para değişimi kurumu Upbit çalışanı 3 kişi hakkında manipülasyon suçlaması ile soruşturma başlatıldı. Bu kişiler, düzenleyici kurumların emirlerini manipüle etmekle suçlanıyor. Upbit’ten yapılan açıklamada, kripto para piyasasında manipülasyon yapıldığı iddialarını reddetti.

Geliştirici Dunamu’ya ait olan Upbit, platformdaki hacim rakamlarını, Ekim 2017 ila Aralık 2018 tarihleri arasında üç kez olumsuz bir şekilde şişirmekle suçlanıyor. Seul Bölge Savcılığı, Dunamu’dan iki üst düzey yöneticinin, Upbit çalışanlarından da 1 kişi hakkında soruşturma başlatıldığını; ancak gözaltına alınmadıklarını açıkladı.

Güney Kore finans otoritelerinden Finansal Hizmetler Komisyonu’ndan (FSC) bir yetkili, Bunun gibi borsalar yüzünden bazı kişilerin piyasadaki paralarını kaybedebileceğini söyledi. Yetkili, “Pazarı ve sektörü daha adil ve şeffaf hale getirmenin bir yolunu bulmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Upbit’ten yapılan açıklamada ise, iddialar üzerine, “Tamamen yalan!” denildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kurumsal bir kurum olan Upbit, dolandırıcılık yoluyla elde edilen varlıkları hiçbir zaman tasfiye etmemiş veya daha fazla işlem için hileli varlıklar kullanmamıştır.” Ayrıca, soruşturmada işbirliği yapabileceklerini duyurdu.

Dunamu, eylül ayında Singapur’da bir değişim platformu açmak için planlarını açıkladı. Bir ay önce 3 milyon dolar kâr etti.

Bu haftanın başlarında Güney Koreli döviz değişimi Bithumb da, bir analitik firmasının ticari istatistiklerini manipüle ettiği yönünde suçlanmış; Bithumb iddiaları reddetmişti.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.