Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,346.36
+1150.48
Ethereum
$3,167.61
-13.62
Litecoin
$83.10
+0.85
DigitalCash
$29.19
+0.52
Monero
$126.93
+3.86
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.17
-0.02
Dogecoin
$0.14
0

Bahamalar Merkez Bankasından Kriptolara Özel Düzenleme

0 504

Bahamalar Merkez Bankası, kripto paralarla alakalı olarak düzenlemelerin getirilmesine yönelik yeni doküman yayımladı. Kara para aklama ve dolandırıcılıkla geniş kapsamlı mücadele edebilmeye yönelik olarak yapılan hazırlık fark yaratacak. Düzenlemelerde ICO’lara da yer verilmesi düşüncesi mevcut.

Resmi açıklama yapıldı

Bahamalar Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde yayınladığı bildiride, bazı çalışmaların üzerinde durduklarını paylaştı. Bankanın hem Bahamalar için ulusal itibarı korumayı hem de kripto para sektöründe rekabetin artırılmasına yönelik çalıştığı belirtildi. Bahamalar’da devlet destekli dijital para geliştirilmeye başlanması da piyasadaki en önemli gelişmelerden biri olarak tanımlanıyor.

Yapılacak düzenlemeler neler?

Finansal düzenleyici konumunda bulunanlar, kurumların kullanabilecekleri dijital paralar için sınırlama getirme hedefindeler. Yapılan açıklamaya göre ödeme servisi sağlayıcıları yalnızca merkez bankasının desteklediği dijital parayı kullanma alternatifine sahip olacaklar. Hazırlanacak özel düzenlemede dijital para üzerinden hizmet sunan şirketler de listede yer alacak. Bahamalar Merkez Bankası yaşanabilecek dolandırıcılık ve benzeri durumları engellemek adına katı standartlar benimseyecek. Getirilecek olan yeni düzenlemeler, Bahamalar’da aktif olarak faaliyet gösterecek şirketlerin hizmetlerini kanıtlamaları gerekiyor. Detaylı rapor her zaman istenecek bilgiler arasında yer alacak.

Bahamalar’da dijital güvenlik avantajlı olacak mı?

Katı kurallar ve yeni düzenlemeler, Bahamalar’ı kripto merkezi olarak daha güvenli bir liman haline getirebilir. Güney Kore’de yaşanan çıkışların benzerlerini görebilmek de mümkün olabilir. Şu an için iki ülkenin durumları birbirlerinden ayrılan şekilde tutuluyor olsa da, ilerleyen dönem içerisinde daha farklı sonuçların görülebilme olasılığı mevcut. Dijital güvenliğin sağlanması çok yönlü olarak farklı standartları beraberinde getirecek. Kripto varlıklara özel olarak yapılacak olan değişim ve gelişimle beraber Bahamalar, uluslar arası anlamda fark yaratma hedefine sahip. Değişimlerin kısa süre içerisinde gerçekleştirerek resmi açıklamayla duyurulması bekleniyor. Resmi para birimi içinse henüz netlik kazanan bir durum yok.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.