Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,346.36
+1150.48
Ethereum
$3,167.61
-13.62
Litecoin
$83.10
+0.85
DigitalCash
$29.19
+0.52
Monero
$126.93
+3.86
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.17
-0.02
Dogecoin
$0.14
0

Hindistan Merkezli Borsanın Twitter Hesabı Saldırıya Uğradı

0 224

Hindistan merkezli kripto para borsası CoinDCX’in Twitter hesabı saldırıya uğradı ve hesap sahte XRP adresini tanıtmak için kullanıldı. PeckShieldAlert bugün, Hindistan merkezli kripto borsası CoinDCX’in Twitter hesabına dair bir kimlik avı saldırısı konusunda uyardı.

CoinDCX saldırıya uğradı

Blockchain güvenlik platformu PeckShieldAlert, 20 Eylül’de bir tweet’te Hint kripto borsası CoinDCX’in Twitter hesabının saldırıya uğradığını duyurdu. Saldırganlar, sahte bir XRP adresini tanıtmak için borsanın Twitter hesabını kullandı. Bu nedenle, kullanıcıların sahte olduğundan şüphelenilen mesajlarda herhangi bir bağlantıya tıklamaktan kaçınmaları gerektiği belirtiliyor:

“Hint kripto borsası CoinDCX’in @CoinDCX Twitter hesabının güvenliği ihlal edilmiş gibi görünüyor ve bir istismarcı tarafından sahte bir XRP GIVEAWAY bağlantısı paylaşmak için kullanılıyor.”

Bilgisayar korsanları CoinDCX borsasının XRP madenciliği yaptığına dair mesajlar bıraktı. Ayrıca topluluğu desteklemek için 100.000.000 XRP hediye edeceklerini duyurdu. Bir kimlik avı mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Artık XRP kazıyoruz. Topluluğumuzu desteklemek için 100.000.000 XRP ÇEKİLİŞİNİ duyuruyoruz. Unutmayın: bir kerelik bonus kazanırsınız. Lütfen çabuk ol!”

Ek olarak, saldırganlar hesap adını, öne çıkan görseli ve diğer ayrıntıları, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’un Twitter hesabıyla eşleşecek şekilde değiştirdi. Ayrıca okuyucuların şüpheli bağlantılara tıklamasını sağlamak için Brad Garlinghouse’un Twitter hesabındaki tweetleri retweetlediler. CoinDCX, ekibin @CoinDCX Twitter hesabını geri yüklemek için çalıştığını duyurdu. Kripto borsası ayrıca kullanıcıları @CoinDCX Twitter tanıtıcısından alınan bağlantılara veya mesajlara tıklamamaları konusunda uyarıyor. Ekip, durumla ilgili güncellemeleri yakında paylaşacaklarını da belirtti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.