Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,523.96
+987.44
Ethereum
$3,175.93
-25.2
Litecoin
$83.17
-0.55
DigitalCash
$29.29
+0.16
Monero
$126.88
+1.16
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.42
-0.21
Dogecoin
$0.14
-0

Güney Kore’de Airdrop Etkinliklerine Hediye Vergisi Geliyor

0 405

Son raporlara göre, ülkenin Strateji ve Maliye Bakanlığı, kripto varlıklarının airdroplarına yeni bir hediye vergisi getirmeyi planlıyor. Bugün, 22 Ağustos, bakanlık, serbestçe transfer edilebilir kripto para birimleri için vergi yasasının yorumlanmasına ve bunlara hediye vergisi uygulayıp uygulayamayacaklarına yanıt verdi.

Maliye Bakanlığı’ndan bir sözcü, “Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu’na göre mülkün bedelsiz devri bir “hediye”dir. Bu durumda, sanal mülkü bedelsiz olarak devreden üçüncü kişiye hibe vergisi uygulanacaktır.” dedi.

Airdrop’lar, platformun yerel kripto varlık sahiplerini ödüllendirdiği kripto alanında çok popülerdir. Airdrop’lar, özellikle mevcut bir blok zincirini yeni bir blok zincirine zorlarken veya blok zinciri ağında sanal varlıkları biriktirirken meydana gelir.

%10-50 arası kripto para hediye vergisi

Yerel bir Güney Koreli haber yayını, vergi makamlarına atıfta bulunarak, sanal varlıklar üzerindeki sermaye kazançları vergilerinin 2025’te başlayacağını söyledi. Ancak, sanal varlıkların dağıtılması hala mevcut yargı yetkisine girecek.

Güney Kore‘nin hediye vergisi, nakde dönüştürülebilen tüm ekonomik değere sahip ürünler için geçerlidir. Hediye vergisi ödemekle yükümlü bir kişi, teslim tarihinden itibaren üç ay içinde hediye vergisine başvurmalıdır. Bu, alınan bağışların toplam değerinin %10-50’si arasında herhangi bir oranda olabilir.

Bir vergi yetkilisi şunları söyledi: “Sanal varlıkların ücretsiz olarak verilmesi durumunda, ilke açıkça vergiye tabidir”. Strateji ve Maliye Bakanlığı diyor ki:

“Belirli bir sanal mülk işleminin hibe vergisine tabi olup olmadığı, bedelin olup olmadığı veya taşınmaz mal ve gelirin devredilip devredilmediği gibi işlemin koşullarına göre belirlenir”.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.