Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,160.60
+27.83
Ethereum
$3,181.45
-108.32
Litecoin
$82.46
-2.05
DigitalCash
$29.19
-0.32
Monero
$126.31
-1.68
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.30
-1.07
Dogecoin
$0.14
-0.01

Ukrayna Merkezli Kripto Borsa Kuna’nın İşlem Hacmi Rekor Kırdı

0 439

Ukrayna merkezli kripto para borsası Kuna’nın işlem hacmi Rusya’nın yaptığı saldırıların ardından rekor seviyelere ulaşmış durumda. Borsada Bitcoin (BTC) ve diğer altcoin işlemlerinde hacimler rekor kırarken 24 Şubat tarihinde toplam hacmin neredeyse 3 kat arttığı ortaya çıktı. Coingecko verilerine göre dün 5 milyon dolarlık hacme ulaşan borsada kullanıcı aktivitesi artmaya devam ediyor.

Ukraynalılar Kripto Paralara Akın Etti

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile birlikte her iki ülkenin de para birimi üzerinde önemli değer düşüşleri görüldü. Yatırımcıların da bu nedenle varlıklarını korumak amacıyla kripto paralara akın ettiği düşünülüyor. Buna ek olarak borsada işlemlerin büyük bir çoğunluğunun dolara endeksli kripto paralara doğru olduğu görüldü. Yatırımcıların bu gergin ortamda USDT veya Bitcoin alarak varlıklarını korumaya aldıkları düşünülüyor.

Coingecko üzerinden Kuna borsasının verilerine baktığımızda en çok yerel para birimi UAH ile işlem yapıldığını görüyoruz. UAH karşısında en çok kullanılan işlem hacmi ise dolara endeksli sabit token projesi USDT oldu.

Merkez Bankasından Mali İşlemlere Kısıtlama

Ukrayna’da yaşanan olayların ardından Ukrayna Merkez Bankası tarafından mali işlemlere çeşitli kısıtlamalar getirildi. İlk olarak nakit çekimi günde 100.000 UAH ile sınırlandırılırken sınır ötesi döviz işlemlerinin ise doğrudan yasaklandığı bildiriliyor. Buna ek olarak Facebook’tan yapılan bir paylaşımda Ukrayna’nın yerel para birimine endeksli bir sabit token projesi üzerinde çalıştığı öğrenildi.

Milyonlarca Dolarlık CAKE Token Alımları Dikkat Çekti

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.